Drogi Użytkowniku, pragniemy poinformować, że nasz Serwis:

1. Zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
3. Operator serwisu (WITKO Sp. z o.o. z siedzibą przy al. Piłsudskiego 143, 92-332 Łódź (dalej WITKO)) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
a) dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
b) przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
c) możliwości logowania do serwisu;
d) utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
10. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl
Jednocześnie pragniemy poinformować, że:
Operator serwisu jest jednocześnie Administratorem Twoich danych osobowych przekazywanych w ramach funkcjonalności zawartych w Serwisie oraz w ramach plików cookies. Dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2018 poz. 1000 - dalej jako „Ustawa”) i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej jako „RODO”).
Klikając przycisk „Akceptuję” wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych w ww. celach związanych z funkcjonowaniem Serwisu, a w szczególności jego wyświetlaniem na Twoim urządzeniu, czy też korzystaniem z niektórych jego funkcjonalności. Serwis może przetwarzać inne kategorie danych osobowych, ale w takich przypadkach prosi o Twoją wyraźną zgodę.
W zakresie wynikającym z RODO, każda zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, nie wpływa to jednak na wcześniejszą zgodność z prawem przetwarzania danych. Przysługuje Ci prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania i sprostowania oraz – w zakresie wynikającym z przepisów - do usunięcia, żądania ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania. Przysługuje Ci również prawo do skargi do organu nadzorczego właściwego dla przetwarzania danych (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych). Akceptacja zgody na przetwarzanie danych oznacza, że Twoje dane, w tym zawarte w plikach cookies, mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. W sprawach dot. ochrony danych osobowych prosimy o kontakt na adres: daneosobowe@witko.com.pl

Polityka prywatności Akceptuję

Podłoża mikrobiologiczne LLG-Media

Producent: LLG Labware
Pożywki do hodowli bakterii
Pożywka Luria Bertani (mod. Millera):
  • Standardowa pożywka do hodowli E. coli, z wysoką zawartością soli
  • Doskonała do preparatyki plazmidów
  • Dostępna także w formie granulowanej

Pożywka Luria Bertani (mod. Lennoxa):
  • Standardowa pożywka do hodowliE. coli, z niską zawartością soli
  • Doskonała do hodowli rekombinantowanych szczepówE. coli

Pożywka TB (Terrific Broth):
  • Pożywka bogata do hodowli E. coli i uzyskiwania wysokiej gęstości zawiesiny bakteryjnej
  • Doskonała do ekspresji białek i preparatyki plazmidów
  • Dostępnatak że w formie granulowanej

Pożywka 2xYT:
  • Pożywka odżywcza do hodowli rekombinowanych szczepów bakteriiE. coli oraz do namnażania fagów nitkowatych


Pożywki do hodowli drożdży
Pożywka YPD:
  • Standardowa pożywka do hodowli Saccharomyces cerevisiae i innych drożdży


Agary
Agar bakteriologiczny:
  • Wysokiej jakości agar do przygotowywania podłóż hodowlanych oraz do innych zastosowań w bakteriologii

Agaria Bertani (mod. Millera):
  • Standardowy agar do hodowliE. coli, z wysoką zawartością soli
  • Doskonały do hodowli szczepów E. coli używanych w biologii molekularnej

Agar Luria Bertani (mod. Lennoxa):
Standardowy agar do hodowliE. coli, z niską zawartością soli
Doskonały do hodowli rekombinantowych szczepówE. coli

Składniki podłóż
Ekstrakt drożdżowy:
  • Koncentrat rozpuszczalnych w wodzie składników autolizatu komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
  • Powszechnie używany do pożywek dla komórek bakteryjnych i grzybóworaz linii komórek ssaków i owadów

Trypton:
  • Pankreatyczny hydrolizat kazeiny
  • Doskonały do podłóż mikrobiologicznych przy produkcji antybiotyków, toksyn, enzymów i innych produktów

Pepton kazeinowy:
  • Pankreatyczny hydrolizat kazeiny
  • Doskonały do podłóż mikrobiologicznych i do fermentacji
Odpowiednie dla wielu zastosowań w mikrobiologii oraz biologii molekularnej. Karty charakterystyki tych produktów są dostępne na stronie www.llg-labware.com/en/zertifikate.

Podłoża mikrobiologiczne LLG-Media

Producent: LLG Labware
Pożywki do hodowli bakterii
Pożywka Luria Bertani (mod. Millera):
  • Standardowa pożywka do hodowli E. coli, z wysoką zawartością soli
  • Doskonała do preparatyki plazmidów
  • Dostępna także w formie granulowanej

Pożywka Luria Bertani (mod. Lennoxa):
  • Standardowa pożywka do hodowliE. coli, z niską zawartością soli
  • Doskonała do hodowli rekombinantowanych szczepówE. coli

Pożywka TB (Terrific Broth):
  • Pożywka bogata do hodowli E. coli i uzyskiwania wysokiej gęstości zawiesiny bakteryjnej
  • Doskonała do ekspresji białek i preparatyki plazmidów
  • Dostępnatak że w formie granulowanej

Pożywka 2xYT:
  • Pożywka odżywcza do hodowli rekombinowanych szczepów bakteriiE. coli oraz do namnażania fagów nitkowatych


Pożywki do hodowli drożdży
Pożywka YPD:
  • Standardowa pożywka do hodowli Saccharomyces cerevisiae i innych drożdży


Agary
Agar bakteriologiczny:
  • Wysokiej jakości agar do przygotowywania podłóż hodowlanych oraz do innych zastosowań w bakteriologii

Agaria Bertani (mod. Millera):
  • Standardowy agar do hodowliE. coli, z wysoką zawartością soli
  • Doskonały do hodowli szczepów E. coli używanych w biologii molekularnej

Agar Luria Bertani (mod. Lennoxa):
Standardowy agar do hodowliE. coli, z niską zawartością soli
Doskonały do hodowli rekombinantowych szczepówE. coli

Składniki podłóż
Ekstrakt drożdżowy:
  • Koncentrat rozpuszczalnych w wodzie składników autolizatu komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
  • Powszechnie używany do pożywek dla komórek bakteryjnych i grzybóworaz linii komórek ssaków i owadów

Trypton:
  • Pankreatyczny hydrolizat kazeiny
  • Doskonały do podłóż mikrobiologicznych przy produkcji antybiotyków, toksyn, enzymów i innych produktów

Pepton kazeinowy:
  • Pankreatyczny hydrolizat kazeiny
  • Doskonały do podłóż mikrobiologicznych i do fermentacji
Odpowiednie dla wielu zastosowań w mikrobiologii oraz biologii molekularnej. Karty charakterystyki tych produktów są dostępne na stronie www.llg-labware.com/en/zertifikate.

Opisy mają służyć wyłącznie do celów informacyjnych – należy zawsze sprawdzić tekst na etykiecie i/lub zapisy w instrukcji obsługi. W razie jakichkolwiek wątpliwości należy zwrócić się do producenta o wyjaśnienia. 
Zastrzegamy możliwość wycofania produktów z oferty. Urządzenia dostarczone mogą się różnić od prezentowanych na zdjęciach np.: w zależności od wybranych opcji.
W przypadku towarów BHP dostępność zostanie podana po złożeniu zamówienia.



Partnerzy i dostawcy WITKO




Zaufali nam



Wszelkie prawa zastrzeżone. ©
Projekt i wykonanie: MEETMEDIA