Drogi Użytkowniku, pragniemy poinformować, że nasz Serwis:

1. Zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
3. Operator serwisu (WITKO Sp. z o.o. z siedzibą przy al. Piłsudskiego 143, 92-332 Łódź (dalej WITKO)) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
a) dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
b) przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
c) możliwości logowania do serwisu;
d) utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
10. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl
Jednocześnie pragniemy poinformować, że:
Operator serwisu jest jednocześnie Administratorem Twoich danych osobowych przekazywanych w ramach funkcjonalności zawartych w Serwisie oraz w ramach plików cookies. Dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2018 poz. 1000 - dalej jako „Ustawa”) i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej jako „RODO”).
Klikając przycisk „Akceptuję” wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych w ww. celach związanych z funkcjonowaniem Serwisu, a w szczególności jego wyświetlaniem na Twoim urządzeniu, czy też korzystaniem z niektórych jego funkcjonalności. Serwis może przetwarzać inne kategorie danych osobowych, ale w takich przypadkach prosi o Twoją wyraźną zgodę.
W zakresie wynikającym z RODO, każda zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, nie wpływa to jednak na wcześniejszą zgodność z prawem przetwarzania danych. Przysługuje Ci prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania i sprostowania oraz – w zakresie wynikającym z przepisów - do usunięcia, żądania ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania. Przysługuje Ci również prawo do skargi do organu nadzorczego właściwego dla przetwarzania danych (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych). Akceptacja zgody na przetwarzanie danych oznacza, że Twoje dane, w tym zawarte w plikach cookies, mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. W sprawach dot. ochrony danych osobowych prosimy o kontakt na adres: daneosobowe@witko.com.pl

Polityka prywatności Akceptuję

Suszarki laboratoryjne - seria SLN i SLW

Producent: POL-EKO

Suszarka laboratoryjna (SL) przeznaczona jest do suszenia w zakresie temperatury od +5°C powyżej temperatury otoczenia do +300°C. Przy jej użyciu można przeprowadzać standardowe procesy suszenia, hartowania oraz proces sterylizacji szkła. Suszarka dedykowana jest do zastosowań biologicznych, chemicznych, medycznych, farmaceutycznych i do wykorzystania w laboratoriach fizycznych. Każde inne zastosowanie może spowodować uszkodzenie urządzenia i stanowić zagrożenie dla zdrowia. Suszarki nie powinny być w szczególności wykorzystywane do przygotowania żywności lub do sterylizacji i odkażania produktów lub sprzętu medycznego zgodnego z definicją urządzeń medycznych 93/42/EWG (MDD). Suszarki laboratoryjne POL-EKO-APARATURA posiadają naturalny obieg powietrza (SLN) lub wymuszony obieg powietrza (SLW). Do wyboru dostępne są modele ze sterownikiem Smart lub Smart PRO.

Suszarka laboratoryjna z naturalnym obiegiem

Jest to urządzenie przeznaczone do suszenia w zakresie temperatury od +5°C powyżej temperatury otoczenia do +300°C. Naturalny obieg powietrza oznacza, że w komorze wewnętrznej nie ma zainstalowanego wentylatora, dzięki czemu powietrze obiega komorę w sposób grawitacyjny (naturalny). Takie rozwiązanie powoduje, że ten typ suszarki doskonale nadaje się wygrzewania substancji sypkich, gdyż nie są one rozwiewane przez wentylator. Dodatkowym atutem suszarki z obiegiem naturalnym jest cicha praca urządzenia, gdyż przez brak wentylatora wyeliminowany zostaje stały szum jaki zazwyczaj wydaje wentylator.

Suszarka laboratoryjna z wymuszonym obiegiem

W przypadku urządzeń termostatycznych przeznaczonych dla branży laboratoryjnej bardziej trafnym określeniem będzie nazwanie takiego urządzenia „suszarką laboratoryjną z wymuszonym obiegiem”. Oznacza to, że taka suszarka w swojej komorze roboczej ma wbudowany wewnętrzny wentylator, który mechanicznie wymusza cyrkulację powietrza w komorze i zapewnia jego stałą wymianę. Określenie „termoobieg” częściej stosowane jest w przypadku urządzeń grzejących, w których umieszcza się żywność, czyli np. w piekarnikach.

Suszarki laboratoryjne - seria SLN i SLW

Producent: POL-EKO

Suszarka laboratoryjna (SL) przeznaczona jest do suszenia w zakresie temperatury od +5°C powyżej temperatury otoczenia do +300°C. Przy jej użyciu można przeprowadzać standardowe procesy suszenia, hartowania oraz proces sterylizacji szkła. Suszarka dedykowana jest do zastosowań biologicznych, chemicznych, medycznych, farmaceutycznych i do wykorzystania w laboratoriach fizycznych. Każde inne zastosowanie może spowodować uszkodzenie urządzenia i stanowić zagrożenie dla zdrowia. Suszarki nie powinny być w szczególności wykorzystywane do przygotowania żywności lub do sterylizacji i odkażania produktów lub sprzętu medycznego zgodnego z definicją urządzeń medycznych 93/42/EWG (MDD). Suszarki laboratoryjne POL-EKO-APARATURA posiadają naturalny obieg powietrza (SLN) lub wymuszony obieg powietrza (SLW). Do wyboru dostępne są modele ze sterownikiem Smart lub Smart PRO.

Suszarka laboratoryjna z naturalnym obiegiem

Jest to urządzenie przeznaczone do suszenia w zakresie temperatury od +5°C powyżej temperatury otoczenia do +300°C. Naturalny obieg powietrza oznacza, że w komorze wewnętrznej nie ma zainstalowanego wentylatora, dzięki czemu powietrze obiega komorę w sposób grawitacyjny (naturalny). Takie rozwiązanie powoduje, że ten typ suszarki doskonale nadaje się wygrzewania substancji sypkich, gdyż nie są one rozwiewane przez wentylator. Dodatkowym atutem suszarki z obiegiem naturalnym jest cicha praca urządzenia, gdyż przez brak wentylatora wyeliminowany zostaje stały szum jaki zazwyczaj wydaje wentylator.

Suszarka laboratoryjna z wymuszonym obiegiem

W przypadku urządzeń termostatycznych przeznaczonych dla branży laboratoryjnej bardziej trafnym określeniem będzie nazwanie takiego urządzenia „suszarką laboratoryjną z wymuszonym obiegiem”. Oznacza to, że taka suszarka w swojej komorze roboczej ma wbudowany wewnętrzny wentylator, który mechanicznie wymusza cyrkulację powietrza w komorze i zapewnia jego stałą wymianę. Określenie „termoobieg” częściej stosowane jest w przypadku urządzeń grzejących, w których umieszcza się żywność, czyli np. w piekarnikach.


Opisy mają służyć wyłącznie do celów informacyjnych – należy zawsze sprawdzić tekst na etykiecie i/lub zapisy w instrukcji obsługi. W razie jakichkolwiek wątpliwości należy zwrócić się do producenta o wyjaśnienia. 
Zastrzegamy możliwość wycofania produktów z oferty. Urządzenia dostarczone mogą się różnić od prezentowanych na zdjęciach np.: w zależności od wybranych opcji.
W przypadku towarów BHP dostępność zostanie podana po złożeniu zamówienia.



Partnerzy i dostawcy WITKO




Zaufali nam



Wszelkie prawa zastrzeżone. ©
Projekt i wykonanie: MEETMEDIA